Nyheder 2014 / Arkiv År 2012
4. Oktober 2012
Alle 10 hvalpe er nu reserveret 
4. oktober 2012
Reserver en tollerhvalp
Shanti er parret og har fået hvalpe 4. oktober, 6 hanner og 4 tæver. Ring eller skriv til os hvis I vil reservere en hvalp. I deres 5. eller 6 leveuge, bliver hvalpene fordelt. Vi bestemmer sammen med den enkelte hvalpefamilie, hvilken hvalp de skal have, det for at være sikker på, at man får den hvalp, som passer bedst til familien, så indtil da ved man ikke hvilken hvalp man får. Blot kan man vælge mellem en han eller tæve.
3. maj 2012
Så kom der hvalpe!
Shaggi har i dag født 5 hvalpe alle tæver, læs mere her
3. APRIL 2012
HURRA HURRA
TILLYKKE MED 1. ÅRS FØDSELSDAGEN TIL ALLE 9 HVALPE. I DAG HEJSER VI FLAGET
 
3. april 2012
Pga. manglende tilmeldinger flytter vi hvalpetræf til en anden dag. I hører nærmere.
 
17. marts 2012
Hvalpetræf
Shanti indkalder sine hvalpe til at mødes mandag d. 9. april(2. påskedag) så er de dejlige hvalpe lige blevet 1. år. Kommer du så husk tilmelding inden 30. marts. Shanti, Balder og deres forældre glæder sig rigtig meget til at se Jer alle, hjemme hos os. Vi har sendt en mail til alle i dag.
 
 
 

 

Arkiv År 2012

26. december 2012 - Glædelig jul og godt nytår til alle:
Denne december måned har været hektisk, så beklager at der ikke er kommet ret mange opdateringer. Pt. har vi Coda hjemme i pasning, indtil vi finder en ny familie til ham. Heldigvis er der nogen der har vist interesse for ham, så vi håber på det bedste, og at han får en ny familie hurtigst muligt :-)
 
Vi har hørt fra næsten alle de nye hvalpeejere, efter at hvalpene er kommet hjem til deres nye hjem, enten på sms eller på mails. TAK til jer alle for tilbagemeldingerne, og skulle I få lyst til at sende en opdatering i "ny og næ" gerne med billeder, så modtager vi dem med glæde. jeg har lige lagt et par af tilbagemeldingerne her på hjemmesiden, som er kommet på mail.
 
22. december mail fra Kastrup:
Hej Tonny og Charlotte
Vi ønsker jeg er glædelig jul og et lykkebringende Nytår med mange dejlige hunde timer.Her går det godt Carly er ikke i tvivl om hvor hun høre til, de to gamle hunde har fået deres sag for men de finder fint ud af det.Jeg har meldt mig til hvalpe motivation i DKK her i januar for at hun får mødt nogle hvalpe/andre hunde end cavalier :-) inde vi starter træning i april.
De kærligste hilsner
Carly Erik og Jane
 
17. december mail fra Slangerup
Cimba har det så godt. Han er dygtig, han har lært at sitte og nu er vi gået igang med at øve dæk. Han er renlig hele natten og næsten også om dagen. Vi prøver at øve mange udfordringer med ham, i dag hentede vi Josefine i SFOen, på lørdag skal han op at flyve, det er vi spændt på hvordan det kommer til at gå. På torsdag skal han til dyrlægen. Vi nyder virkelig at han er i familien.
 
2. december Mail fra Slangerup:
 
 

Hej Charlotte & Tonny

Vi sender hermed en lille hilsen fra Cimba (Chaka) og familie. Cimba startede køreturen med, at pive lidt de første 5 minutter, vi tolkede det ikke som savn eller nervøsitet, men som tegn på at han ikke var helt færdig med at lege. Efter ca. 5 min. lagde han sig til at sove, og sov til vi stoppede fordi pigerne skulle tisse efter 1 timer og 45 min. Så blev han luftet lidt, hoppede ind i bilen, og lagde sig til at sove igen. Vågnede først igen, da vi manglede 20 min. af køreturen og var så klar til at lege, med andre ord ingen køresyge og ingen uheld i bilen, super flot.

Første nat startede med at Cimba blev lidt utryg ved at vi gik rundt i huset og slukkede lyset, men efter ganske kort tid, faldt der ro på og han lagde sig til at sove. Det blev i løbet af natten til to lufteture og kl. 6.30 var han så klar til at at komme ud i sneen.

Vi har indtil nu oplevet en hund, som er meget tillidsfuld, og endnu har vi ikke oplevet at han er blevet bange for nye lyde og indtryk. Det er ikke lykkedes os at fange ham hver gang han skulle tisse eller prutte, men vi er blevet bedre til at læse hans signaler, så det er da alligevel blevet til nogle i haven.

Vi vil sige tak for at i startede Cimbas liv i så flotte rammer, så vi ser frem til at arbejde videre med ham. Vi vil gerne ind i mellem sende lidt fortællinger og billeder om hvordan Cimba udvikler sig.

Med venlig hilsen

Josefine, Camilla, Gitte & Arne

1. december Mail fra Åbenrå - løvinden:

Hej hej…

Så er de første to døgn gået med Bella, og det er gået rigtig godt. Hun er en rigtig fræk. Smilla er helt vild med hende, de er begge lige drilagtige;o)

Kører turen hjem gik uden problemer, hun sov stort set hele vejen hjem. Hun var lige lidt ”bange” for Smilla torsdag da vi kom hjem, men dagen efter var der intet, der gik Bella hen og tog sutten fra Smilla.

Den første nat sov hun oven på Kennet og hans dyne og natten til i dag, har hun sover stort set i sin kurv, med Kennet ved siden af.

Hun har spist sin mad vi har serveret, men dog ikke så meget som hun skal, det foregår over længere tid.

Har lige vedhæftet et par billeder.

Hilsen

Mona og Kennet

13. december 2012
Så blev der ro i det lille hjem i Randers, alle hvalpe er kommet til nye familer, og de tilbagemeldinger vi har fået, er kun positive, så det er bare dejligt.
Dog får vi på mandag en af hvalpene tilbage, da den familie som den var kommet ud til, desværre er kommet i den situation, at de ikke kan beholde den. Så kender du en som ville blive glad for en dejlig hanhund, så kontakt os så hurtig som muligt, for jo hurtigere den kommer ud til en ny famile, jo bedre for hunden. Coda/Hvalpen er nu 10 uger.
Herunder et billede af Coda, da han var 6 uger
20. November 2012
De små søde hvalpe, er efterhånden ved at ændre sig til små banditter, med krudt i r...., de nyder de daglige turer på græsplænen, og opholder sig nu 2-3 gange om dagen i "børnehaven"(aktivitetsrum lavet i garagen).
Alle hvalpe er i dag blevet "chippet" og gennemgået af dyrlægen fra top til tå, allle bestod med glans.
Silje hygger sig med "Grøn" - nye billeder under galleri
 
 
15. november 2012
De sidste dage har være fulde af nye oplevelser for hvalpene. For at kunne få afløb for energien har vi lavet en børnehave plads ud i garagen, med nye udfordringer.
Vi har også haft alle hvalpe, ude at løbe på terrassen. Næste plan er en lille køretur her på lørdag, flere billeder under galleri.
12. november 2012
5 uger gamle og fulde af liv. Der sker bare noget nyt hver dag. I weekenden har vi haft besøg af 5 familier, som var på besøg for at kikke til hvalpene, så der har været gang i hvalpekravlegården, og på køkkengulvet.
Vi udsætter hvalpene for nye oplevelser daglig, i dag feks. en parably som pludslig kan blive meget stor. Men det bekrymrede ingen af hvalpene, de angreb med stor lyst den røde parably :-)
En stor papkasse var heller ikke noget problem, kan bruges både til at sove i, og til at bide i. Se nye billeder under galleri
 
6. november 2012
Livet går og de små hvalpe er ikke så små længere :-)
vi har i weekenden haft besøg af 2 familier, der var for at kikke på de 2 sidste hanner i kuldet. Vi kan i dag konkludere at alle hvalpe nu er reserveret :-)
I den sidste tid er hvalpene begyndt at stifte bekendskab med andre "skabninger" på 4 ben. De har nu skiftet bekendskab med husets kat, og de syntes bestemt at det var spændende. Vi har heldigvis en meget rolig gammel hankat, som når han syntes de blev lidt for frække, gav dem en lille pote dask. Alle hvalpe er nu også med i køkkenet og stuen, bla. når der bliver lavet aftensmad. I stuen er vores langhåret tæppe under sofabordet, blevet et spændende område for de små, hyggeligt..
Ellers kan vi sige, at vi faktisk er meget imponeret over de små, det er faktisk en rolig flok, som næsten sover igennem om natten, der bliver kun fodret 1 gang, inden klokken bliver 6:30 - det er bare dejligt. Vi er oppe på, at de får opblødt hvalpefoder 3 gange om dagen. Super at vi har Pernille hjemme hele dagen, som hunde dagplejemor. Hun underholder hvalpene i dagtimerne, hvor vi er på arbejde, så de bliver aktiveret hele dagen.
Den kommende weekend bliver store besøgsweekend, der er indtil nu aftalt 5 besøg, lørdag og søndag.
Der er taget nye "profil billeder" af de enkelte hvalpe, kik i galleri hvalpe 2012.
 
 
6. november 2012
Nedenfor en lille film fra kravlegården på dag 25, (29. oktober)
30. Oktober 2012
Sidste nyt fra Randers. Hvalpekassen er nu flyttet fra stuen og ind på kontoret, og der er lavet "løbegård" til de små. Løvinden var den første ude af kassen, med den lyseblå lige efter. De andre var ude af kassen i løbet af få minutter :-) 
Hvalpene har nu fået forskelligt "legetøj" bla. nogle tøjbamser, som man også kan sove med :-)
 
For at hvalpene skal have forskellige oplevelser og stifte bekendskab med forskellige ting, har vi lavet mulighed for, at vi kan hænge forskellige ting op. på nedenstående billeder har vi sat et grydelåg op, som lyseblå lige "smager" lidt på :-)
På nedenstående billede er gul igang med, at kikke nærmere på en tom pose kattemad, sjov at gå på :-)
 
Vi havde i weekende besøg af Bente, hendes mand, børnebørn og plejebarn. Bente skal have en af tæverne. Vi havde også besøg af Dorte fra Sønderborg, som skal have en hanhvalp.
 
FLERE NYE BILLEDER UNDER GALLERI/HVALPE 2012
 
27. Oktober 2012
Så er der serveret :-) første måltid for de små, hvor de får opblødt hvalpefoder. Det er ikke nemt at holde dem nede fra tallerkenen, men de fandt hurtig ud af det. Specielt den Orange tæve spiste fra start til slut.
Nye billeder er lagt ind under galleri/hvalpe 2012
Lige et par små film fra dag 16, kvaliteten er ikke så god, det er optaget med mobilen.
21. oktober 2012
Så blev hvalpene 16 dage, og der er rigtig ved at være liv i kassen. Alle har nu fået øjne, og hørelsen er på vej :-)
Allerede nu er de ved at danne deres egen karakter, men over de næste 3-4 uger vil der virkelig ske noget. Alle de ny hvalpeejere har nu været på besøg, og vi har fået et rigtigt godt indtryk af de enkelte familier, og er overbevist om, at alle er klar til at få en hvalp om små 6 uger.
Til Jer der har været på besøg, skal I lige vide at vi har skiftet farvebånd på nogle af hvalpene. Lyserød som er en han, har nu fået en drengefarve - lyseblå, det passer vist bedre. Rød tæve er blevet tli lyserød. og den han som ingen farve havde er nu blevet blå.
Herunder er det et portrætbillede af dem alle:
NYE BILLEDER UNDER GALLERI
 GRØN - HAN
 BLÅ - HAN 
 GUL - HAN
 LYSEBLÅ - HAN
 LILLA - TÆVE
 SORT - HAN
 LØVINDEN - TÆVE
 LYSERØD - TÆVE
 ORANGE - TÆVE
 GRÅ - HAN
15. oktober 2012
Status her fra Randers er, at alle hvalpe stadig udvikler sig som de skal, og de er nu ved at få øjne, meget små revner på 2 af dem, så de næste dage kommer der sikkert flere som kan se :-)
De sidste dage er flere af hvalpe også begyndt at stå på alle 4 ben, dog kun i få sekunder inden de "vælter" igen, og ruller rundt på siden.
Den forgangne weekend har vi haft besøg, af 5 familier der har reserveret en hvalp. Så lige pt. har vi en enkelt hanhvalp tilbage som ikke er reserveret. Vi bestemmer sammen med den enkelte hvalpefamilie, hvilken hvalp de skal have i uge 5 eller 6, det for at være sikker på at man får den hvalp som passer bedst til familien, så indtil da ved man ikke hvilken hvalp man får.
Herunder er lilla, ved at øve sig i at gå :-)
Flere billeder under galleri/hvalpe 2012
 
 
9. oktober 2012
Shanti's hvalpe trives og alt ser ud til, at være i den fineste orden.
Vi har i weekenden haft besøg af nye hvalpe ejere, som kom for, at se de 10 hvalpe og snakke med Shanti. Situationen er lige pt at vi har 2 hanner tilbage som ikke er resserveret, men mon ikke der kommer nogen som kunne tænke sig, sådan en dejlig han, det håber vi :-)
Herunder et enkelt billede, hvor der gives sutteflaske. Der er lagt nye billeder ind under galleri/hvalpe 2012
6. Oktober 2012
Så er hvalpene 2 dage gamle, og alle har det fint. Vi havde besøg af dyrlægen for lige at tjekke op på, om alle nu var sunde og friske, og det var de heldigvis. Det er et stort kuld, så derfor skal de også have lidt ekstra her de første dage, så vi er i gang med sutteflaske, til at supplere med til de mindste. Shanti opfører sig som den eksemplariske mor, og viger ikke fra dem, hvis der er mindste tegn på at de er sultne.
De første hvalpe har allerede været godt rundt i fødekassen, og der er en dejlig altivitet.
Alle hvalpe har næsten nået deres fødevægt igen, så de er alle på rette spor :-)
Vi har heldigvis Pernille, til at være dagpleje hundemor i dagtimerne, når vi andre er på arbejde, så der er bare dejlig, når nu der er så mange hvalpe. Nye billeder er lagt på under Galleri hvalpe 2012.
4. Oktober 2012
Huuhej hvor det går.. :-)
Shanti har i nat født 10 hvalpe (4 tæver og 6 hanner). Hun startede med den første kl. 1:30 og den sidste kom kl. 5:30, så det har været en lang nat. Alle hvalpe virker friske, og det gør Shanti også. Vi skal nok hjælpe til med lidt ekstra mælk fra flaske, her den første tid, så vi er sikker på, at alle får det de skal. Vi får besøg af dyrlægen her til middag, så vi lige kan få tjekket Shanti og hvalpene.
Der ligger lidt flere billeder under Galleri hvalpe 2012
3. oktober 2012
Sidste nyt omkring hvalpe. Så sker der noget. Vi er ved dag 61, Shanti´s temperatur er faldet her til morgen, og hun er begyndt at skrabe i bunden af sin fødekasse, så der skulle gerne komme hvalpe indenfor det næste døgn. Vi glæder os rigtig meget, og det håber vi også de 9 familier der er på ventelisten gør :-)
Hjemmesiden bliver opdateret løbende over det næte døgns tid.
22. september 2012
Tiden flyver afsted, og for hver dag der går bliver der mere af Shanti. Shanti trives og har nu taget 4 kg på, og begynder at blive lidt besværret. Hun hviler sig meget, og puster en del, mælken er kommet, og hårene rundt om dievorterne er ved at falde af, men ellers er alt vist som det skal være. Vi håber på at det bliver i weekenden om 14 dage.
Et par billeder af Shanti.
Jeg har også lagt nogle enkelte nye ind under galleriet.
 
 
6. september 2012
Så fik vi det konstateret ved scanning hos dyrlægen i dag, at Shanti er med hvalpe. Vi var nu også selv rimelig sikker på at scanningen var positiv, hun har den sidste tid opført sig nøjagtig som sidste gang.
Nu er det kun at vente til starten af oktober, og håbe på det bedste.
7. august 2012
Som skrevet tidligere overvejede vi, om Shanti skulle have en kuld hvalpe næste gang hun kom i løbetid. Vi forventede så at hun ville komme i løbetid i løbet af efteråret, men men hun ville det anderledes, lige som vi skulle afsted på ferie i Italien kom hun i løbetid. Så vi syntes måske at det blev noget kaotisk, da vi først kom hjem fra ferie når hun var på 13. dagen, og vi havde ikke lavet nogen aftale med en hanhund.
Så vi bestemte at vi ville tage beslutning i løbet af ferien, så da vi kom hjem forsøgte vi så at finde en hanhund, som var klar til parring. Heldigvis var Jens på pletten, med Bono, så på 15. og 16. dagen var vi i Struer for at foretage parring. Jeg tror vi ramte de rigtige dage, da hundene efter blot 10-15 minutter hang sammen. Så nu håber vi bare at tidspunktet var den rigtige, og at der kommer hvalpe i første uge af oktober. 
 
Løvmosens Red Bono
20. juli 2012
Lige en opdatering her i det danske sommervejr(super vejr for vores hunde, men vi andre kunne godt tænke os lidt mere varme :-))
Vi har siden sidst fået flere henvendelser på hvornår vi igen skal have hvalpe på shanti. Vi overvejer om det skal være næste gang hun kommer i løbetid, som så kan være alt indenfor det næste ½ år, sidste gang gik der et helt år imellem, så måske det først bliver i foråret.
Vi har haft udfordringer med Balder, når vi har været på træningsbanen i DCH, han har svært ved at holde fokus på det han skal, derfor har jeg valgt, at han i en periode skal holdes væk fra lydighedstræning. Vi har derfor kastet os over sportræning, Schweiss spor(blodspor, læs mere her) og her har vi haft nogle rigtig gode oplevelser, det virker til at Balder kan holde fokus, så det vil vi arbejde meget mere med hele efteråret.
Beslutningen om at Balder "holder fri" for lydighedstræning, betyder at jeg vil bruge mere tid på lydighed sammen med Shanti i DCH, og se om ikke vi kan gøre hende klar til nogle prøver i efteråret. Vi har dog de sidste 3 uger haft lidt problemer med hendes højre forben, hun har haltet på den, det samme ben som hun blev opereret i sidste år. Dyrlægen mener dog det måske kun er lidt overbelastning, så det håber vi.  
 
Balder klar til sit første schweiss spor.            Dyret fundet.. juhu..
3. Juni 2012
Søndagen gik en tur til der nord/vestjyske. Sammen med Helena og Jeppe, og vores tollere Benji, Morgan, Hanna, Balder og Shanti var  vi taget til vesterhavet ved Vigsø. Vind i håret, røde kinder og hunde i vandet, der nød de åbne vidder. Dejlig frisk tur sådan en søndag i juni.
6. maj 2012
Det var med lidt nervøsitet, at vi steg i bilen for at kører til Aalborg, her til morgen, for at gå til udstilling med Balder.
Tollerklubben havde 15 års jubilæum og har afholdt "Tollerdays" fra 4-6 maj, med udstilling om søndagen.
Jeg havde lidt betænkeligheder ved at stille op, da jeg den sidste tid har arbejder med at få Balder til IKKE at gå over i strees niveau, når der sker noget omkring ham. Heldigvis viste han sig fra den gode side, rolig og afbalanceret det meste af dagen.
Som det kan ses på nedenstående billede fik han en fin førsteplads og bedste i juniorklassen, det var vi rigtig stolte af :-) Udstillingskritik kan læses her
3. maj 2012
Sidste nyt fra Shaggi og hvalpe: Fødslen er gået i gang, og her kl. 12 er der født 4 hvalpe
 
3. april 2012
Fødselsdagsspor.
I dagens anledning var Balder og Shanti ude at gå et lille spor eller 2. For Balders vedkomne var det første gang, det gik bare super godt. Shanti var lidt for ivrig, måske det er fordi det er så længe siden vi sidst har gået et spor.
 
Shanti igang med sit første spor:                        Balder igang med sit andet spor:
 
Hov.. hvad er det for en fyr der ligger og tager billeder af mig :-) Tak for super billeder, Mathias..
25. marts 2012
Så kom foråret for alvor, søndag d. 25. marts var den mest fantastiske solskinsdag. Vi var inviteret til at tage med på skovtur, sammen med andre tollertossede mennesker. Vi skulle mødes kl. 10 ved Ellemandsbjerget på Mols, med helt nye bekendt både mennesker og hunde, så vi var spændte. Det viste sig hurtig at blive en super dag, i det østjyske.
Som I kan se på billedet var der en dejlig flok tollere på bjerget, god start på dagen.
 
 Efter skovturen var vi en tur ved vandet, første gang i år, de var ikke til at få med hjem igen.
Klik på billederne for at se dem i stor format. 
Nedenunder lige en lille film der viser de 2 vandhunde.
1. marts 2012
Nyt fra Ringkøbing og Balou:
Hold da op hvor tiden bare flyver af sted… Men nu må det vist være tid til en lille update fra Balou og os i Ringkøbing.
Balou er jo efterhånden blevet en stor hund, - det er han dog ikke blevet mindre nysgerrig af. Han skal simpelthen have næse i alt og også meget gerne være med over alt. Balou er absolut en social hund. Han synes det er vældig hyggeligt med alle de børn der kommer på besøg. Og kan han få held af, at liste sig ind på én af pigernes værelser sammen med kammeraterne, ja så er det bare lykken. Det kunne jo være, at de ville lege :o)
Balou er en rigtig ude hund. Han elsker at være i haven og holde øje med hvad der sker, - specielt det på den anden side af hækken. Han nyder turene til hundeskoven og ikke mindst turene til stranden, hvor han virkelig kan strække igennem. Når turen går til stranden har vi som oftest ”Kong Wubba” med. Det er en lille blå fætter med lange arme og lyd, som kan kastes langt omkring og hentes igen i en vældig fart. Selvfølgelig bytter man kun imod en godbid :o
Da de første snefnug faldt var pigerne ikke sene til at tage Balou med ud. Det syntes han var vældig spændende og selvfølgelig skulle han forsøge at fange ALLE fnuggene… Uheldigvis blev nogle af dem væk da de ramte græsset :o)
Vi var noget spændte på hvordan Balou ville reagere på nytårsaften. Heldigvis tog han det pænt. Der havde inden den store aften været en del brag i kvarteret, og det har måske været med til at gøre ham mere tryg ved det. Dog ville han gerne hurtigt ind når der virkelig kom nogle store brag… Selve nytårsaften tog vi turen ud til nogle venner, som bor på landet, så der var ikke de helt store brag. Balou fik hen mod midnat et tyggeben, og så var han sådan set glad :o)
Balou er på mange områder en rigtig dygtig hund, - men vi har vores kvaler med hans gøen. Balou er en meget opmærksom hund og en hund som virkelig passer på os. Det resulterer bare i, at han gør hver gang nogen kommer til døren og når han er ude i haven, så får de forbipasserende lige et bjæf med på vejen. Vi kæmper stadigvæk med det, - men vi har bestemt ikke givet op endnu. Han gør aldrig på gåturene, hverken når vi møder andre mennesker eller dyr.
Når vi ser bort fra hans gøen, så er Balou faktisk ret dygtig. Han har styr på de fleste af de øvelser vi laver med ham. Og langt hen ad vejen ved han også hvad han må og ikke må. Dog bliver han ind imellem lidt for ivrig/begejstret, og så ryger hukommelsen en tur…
Det var vist alt for nu. Håber at I er kommet godt på plads i jeres nye hjem og at I har fundet jer til rette.
Mange hilsner
Dorthe & Dennis

24. januar 2012:

Nyt fra Lyngby/Kida

Rigtig godt nytår her fra Kida, og os andre.

Vi kom godt igennem julens mange planer og arrangementer uden en stresset eller overset hund.

Nytårsaften var vi lidt spændte på, men de få skud der havde været fyret af inden d. 31 havde Kida ikke reageret synderligt på. Hun letter på ørene kigger lidt op, men da vi så ud til at være ”ligeglade” var hun det også. D. 31 gik forrygende. Hun var dog lidt for interesseret i det krudt ungerne fyrede af i haven og ville gerne hen og snuse eller lege med det. På samme måde havde hun det med stjernekastere, så vi skulle mere passe på brændte knurre hår end en bange hun. Hun ville meget gerne være uden for under hele affyringen, og jeg måtte binde hende for at hun ikke for efter raketterne

I det hele taget er hun en rigtig ude hund. Hun er glad for at ligge på terrassen og kigge ud i haven i næsten al slags vejr. Hun har snart flis hugget og beskåret en del buske i haven, men hun hygger sig og tonser rundt og leger. Det er skønt hun er så glad for at være ude. Den sne der er faldet de sidste par dage har hun også taget godt imod. Hun nyder det, men ser dog ud til at synes at plovfugerne på marken er lidt mere besværlige at sprinte over end ellers.

Hun er meget social, både med mennesker og andre hunde og vi oplever ingen reservation over for noget. Måske en mørk skraldespand på gaden en mørk aften!! Men at komme med op på skolen og hente ungerne er en fest og hører hun børnestemmer mener hun bestemt at det er der hun skal hen. Hun vil meget gerne hilse overstrømmende på alle – og jeg må sige at det er meget svært at vænne hende fra at springe op af alle. Vi arbejder på det her hjemme, med at hun skal blive på alle fire når man hilser, men jeg må ofte råbe til folk i god tid at hun springer op og de skal holde hende nede. Ind i mellem kan jeg ved ordets magt holde hende fra det, men det kræver at jeg ved hvad hun vil – før hun selv ved! Det er så faktisk også hendes eneste dårlige vane. Måske bliver det bedre, måske ikke?! Har hørt fra andre Tollerejere jeg møder at de kan være lidt slemme til at springe op – og hun kan springe meget højt. Værst er det for børnene, når hun får en pote i hovedet på dem og river. Det gør nas….. nogen gode råd til hvordan vi kommer det til liv?

I det hele taget er hun noget af en springfidus, som springer op på alt hvis man siger ”spring”. Selv et flot og elegant spring op på mit skød, hvor hun så fylder det hele, men meget gerne forsøger at lægge sig og har glemt at hun er blevet for stor  Men det er lidt hyggeligt.

Hun er meget en nussehund, og hun tolerer unger meget flot. Og det er ikke småting hun må finde sig i, og jeg passer på at det ikke bliver for meget for hende, men hun er sørme en sød og god kammerat for dem alle 3.

Ungehunde træningen starter igen om et par måneder og det bliver fint at få flere input til hvordan hun kan håndteres. Ikke at jeg ikke synes at hun gør stort set som hun skal. Der er lidt med aflevering af pinde og bolde, lidt med ikke at trække for meget – men det er småting og jeg forventer at den nye træning vil give os flere muligheder i at udfordre hende ”arbejdsmæssigt”. Hun går meget løs, og søger meget kontakt med mig når vi går ture. Selv hvor der er mange hunde har hun styr på hvis jeg går videre – eller hvor jeg befinder mig i menneske flokken. Det er imponerende hvor hurtigt hun lærer og forstår det jeg vil have, og meget vil hun gøre for en god godbid  Hun har meget med at søge kontakt og sætte eller lægge sig op ad folks (alle folks) fødder eller ben. Eller vælge et sæt ben som hun kan stille sig imellem, hvis det bliver for meget med andre hunde mm. Hun søger meget kropslig kontakt – og det er der ikke mange som kan stå for, når hun pludselig dukker op, mellem benene på dem.

Her hjemme er det primært børnenes skænderier, råben og gråd der gør hende usikker og at hun med det samme opsøger mig, og mine ben, at holde sig til. Det har hun altså ikke vænnet sig til – desværre.

Så alt i alt går det super godt her hos os – og vi nyder hende hver dag.

Flere billeder under hvalpe i galeri

 
 
12. januar 2012:
Nyt fra Thy/Benji:

Først og fremmest godt nytår..

Vi er blevet enige om at det var vist på tide med en lille update fra Benji.

Nu er Benji en STOR teenager og alt skal helst foregå på hans præmisser. Han vil gerne bestemme hvornår vi skal ud og gå tur osv. men men men sådan er livet ikke altid, så herhjemme bruger vi meget tid på at lære Benji at slappe af og vente. Tiltrods for at han har rigtig meget krudt i røven, så tog både han og Morgan det med fyrværkeri rigtig pænt, de sov faktisk det meste af aftenen og da vi igennem igennem byen for at komme hjem der om natten, tog de det bare så flot.

Trænings mæssigt står det lidt i stampe ligenu, for det er svært at lære en hund på den alder noget, dog var han med på runderingskursus her den første weekend i Januar og dette gik rigtig fint. Nu hvor vi sammenligner Benji med jeres hunde, så kan vi godt se at han kommer til at ligne hans mor rigtig meget.

I slutningen af måneden prøver vi lige med endnu en udstilling, godt nok kun vinterskuet på Mors, men vi prøver igen.

Vi håber alt går godt hos jer og at vi snart ses igen.

Tollerknus fra Benji, Jeppe og Line

 

Charlotte & Tonny Dahl Frandsen  | Tlf.: 7178 0960 | toller@dahl-frandsen.dk