Nyheder 2014 / Arkiv År 2013

Arkiv År 2013

22. December 2013
Sidste nyt: Fredag d. 13 blev Shanti parret, så nu venter vi med spænding på, at der kan laves en scanning, omkring d. 10. Januar.
Tak til Rofus, for hans vedholdenhed, og tak til Nina og Jan for kaffe og hjælpen :-)
Vi har pt. Rigtig mange på venteliste til en hvalp, så alle de hvalpe der måtte komme er reserveret.
26. september 2013
 
Søndag den 22. september var Balder til den første schweissprøve, 400 m som har lagt 3 timer.
Det var med stor spænding vi mødte op denne dag, det var jo vores første prøve. Vi har op til denne dag haft nogle gode uger, hvor Balder har gået rigtig gode træningsschweissspor, men træning er en ting og en prøve med dommer en helt anden.
Efter lodtrækning hvor vi fik spor nr. 4, kørte vi ud i skoven sammen med de andre. Der var 18 tilmeldte, og vi var delt op i 3 grupper, med hver sin dommer. Ventetiden var ca. 1 time inden det blev vores tur. Opstart på sporet, var lidt for spændende, da vi hurtig konstaterede at der var hjortespor direkte henover vores spor, og det fik han så færten af. Men men heldigvis vente han hurtig tilbage til det rigtige spor, og det gik så igennem MEGET tæt krat, ned at en bakke hvor jeg lige valgte at falde UPS, og fik linen rundt om foden, huhej hvor det går, men igen fortsatte Balder bare sit spor, så det gik bare derudaf. Ved sidste knæk valgte Balder så at dreje til højre, hvor sporet var til venstre, men igen efter kort tid var han tilbage på sporet, og han fandt "dyret" kort tid efter. Balder brugte i alt 8 min. på at gennemføre sporet, dejligt og nu kunne hundeføreren slappe af, og kun vente på præmieringen. Efter 4 timers venten, på at de andre blev færdige med deres spor, fik vi et diplom ....  1. præmie ... stolt hundefører..
 
 
29. Juli 2013
 
Vi har planlagt at Shanti skal have et sidste kuld hvalpe, næste gang hun kommer i løbetid, hvilket sikkert bliver i oktober-november 2013. Parringsaftale er lavet med Årets Toller i 2012, og Dansk Champion ved DKK, Andbjergs Adonis Rufus 
 
Link til tollerklubbens hjemmeside ang. Rofus
Læs mere om Rufus på hans hjemmeside HER
25. marts 2013
 
Hvis der er nogen der undre sig over, at der er en nyt layout på hjemmesiden, i tide og utide, så er det fordi jeg er ved at finde den som jeg syntes passer bedst lige pt. :-) :-)
 
Lige lidt kort nyt fra Randers og omegn.
De sidste par måneder er gået med lidt lydighedstræning i DcH Kalø vig, og schweisssportræning i tollerklubben. Charlotte træner lydighed med Shanti, og træner mod en prøve her i april-maj måned. Balder og Tonny træner mod en Schweiss sporprøve, og så træner de lidt lydighed og socialtræning.
Billedet herunder er fra en tur ved vandet i Grenå, sammen med sporholdet. Balder var selvfølgelig en tur i vandet, selv om det var "hundekoldt". Herefter lavede han lige et "stunt" da han fik færten af "et eller andet" og forsvandt ind i den nærliggende skov i 10-15 minutter, var faktisk lidt bekymret på et tidspunkt, men han kom heldigvis tilbage, puha.... teenager..
 
 
NYT FRA AMAGER/CARLY:
       l

Lidt nyt fra Amager, det går super godt med Carly, vi har været til hvalpemotivation 3 gange og det går bare der ud af, en rigtig lækker hund at træne med nem og samarbejdsvillig.

Vi starter på hverdagslydighed til april i min egen klub og jeg har store forventninger til, at det bliver super sjovt at træne hende.

Hendes øre sidder som vinden blæser (høre dog efter :-) ) hun er færdig med tandskifte så må vi se om ørerne sætter sig rigtig når hoved vokser må skynde mig at putte noget der ind ;-)

Mange hilsner

Carly og Jane

8. Januar 2013

Så kom vi over nytår. Vi var hjemme sammen med vores hunde, Shanti tog alt skyderiet som hun plejer, intet problem, hvorimod Balder var noget mere opmærksom, og usikker på alt det larm, noget vi skal være mere opmærksom på de kommende år.
I lørdags var vi på besøg hos DcH Kaløvig, for vi vil gerne til at i gang igen, med noget lydighed med hundene. Vi fik en rigtig god modtagelse og en rigtig god snak med dem, og besluttede os efterfølgende, for at melde både Shanti og Balder ind i DcH Kaløvig. Shanti på et C-hold. og Balder på et socialthold, som ikke fokusere så meget på lydigheden endnu, men mere på at hunden skal fungere sammen med andre hunde, og samarbejdet mellem hund og fører. Det glæder vi os rigtig meget til, at få startet op på.
Lidt nyt fra Carly:

Her et par billeder fra i dag på Sydvestpynten i Dragør, Carly syntes godt nok det er nogle store fugle vi har som siger mærkelige lyde men efter et par overflyvninger af diverse SAS fly var de okay :-) Mange hilsner Jane og Carly

 
 
 
Charlotte & Tonny Dahl Frandsen  | Tlf.: 7178 0960 | toller@dahl-frandsen.dk